ÇİĞ KÖFTE



MALZEMELER

750 gram 3 kez çekilmis sinirsiz dana eti
2 orta boy sogan
1 paket siyah köftelik bulgur
1 bas sarımsak
1 tane limon
2 yemek kasıgı biber salçası
4 yemek kasıgı domates salçası
100 gram pul biber
100 gram isot
1 tatlı kasıgı kimyon
2 tatlı kasıgı yedi türlü baharat(köfte baharatı)
1 demet maydonoz

YAPILISI

--sogan,sarımsak,maydonoz küçük küçük dogranır.limonlar dilimlenir.
--biber ve isot ve salçaların bir kısmı bir kaba alınır ve hafif sulu kıvama getirilir.ve bekletilir.
--yogurma kabına sogan,sarımsak,limon ve et konulur ve 4-5 dk iyice yogrulur.
--bulgur ilave edilir ve yogurmaya devam edilir.
--burada bilek gücü önemli sıkılmadan sürekli yogurmak lazım.
--kimyon ve köfte baharatını salçaların kalan kısmını ekleyip yogurmaya devam edilir.
--bulgur ve et iyice özlesip yumusamaya baladıgında biraz buz veya soguk su serpilir.
--kıvamını artık belirlemeye baslamak için acılı sosa eklenir ve yogurmaya devam edilir.istege göre agızda dagılan veya bulgur hafif hissedilir durumda artık maydonozunuda ekleyip servise sunulur.küçük parçalar halinde sıkılır.
AFIYET OLSUN.

Yorumlar

EZGi :)) dedi ki…
bayılırım.enfes görünüyor.eşinizin ellerine sağlık.
sevgiler...
NiNo dedi ki…
superrrrrrrrrrrr