3 Aralık 2007 Pazartesi

ÇİĞ KÖFTE



MALZEMELER

750 gram 3 kez çekilmis sinirsiz dana eti
2 orta boy sogan
1 paket siyah köftelik bulgur
1 bas sarımsak
1 tane limon
2 yemek kasıgı biber salçası
4 yemek kasıgı domates salçası
100 gram pul biber
100 gram isot
1 tatlı kasıgı kimyon
2 tatlı kasıgı yedi türlü baharat(köfte baharatı)
1 demet maydonoz

YAPILISI

--sogan,sarımsak,maydonoz küçük küçük dogranır.limonlar dilimlenir.
--biber ve isot ve salçaların bir kısmı bir kaba alınır ve hafif sulu kıvama getirilir.ve bekletilir.
--yogurma kabına sogan,sarımsak,limon ve et konulur ve 4-5 dk iyice yogrulur.
--bulgur ilave edilir ve yogurmaya devam edilir.
--burada bilek gücü önemli sıkılmadan sürekli yogurmak lazım.
--kimyon ve köfte baharatını salçaların kalan kısmını ekleyip yogurmaya devam edilir.
--bulgur ve et iyice özlesip yumusamaya baladıgında biraz buz veya soguk su serpilir.
--kıvamını artık belirlemeye baslamak için acılı sosa eklenir ve yogurmaya devam edilir.istege göre agızda dagılan veya bulgur hafif hissedilir durumda artık maydonozunuda ekleyip servise sunulur.küçük parçalar halinde sıkılır.
AFIYET OLSUN.

2 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

bayılırım.enfes görünüyor.eşinizin ellerine sağlık.
sevgiler...

nino dedi ki...

superrrrrrrrrrrr