20 Temmuz 2014 Pazar

CUP REVANi


Porsiyonluk cup revani

2yumurta
1,5 su bardaği irmik
1/2 su bardağı  yoğurt
1/2 su bardagi Seker
1/2 su bardagi  siviyag
1/2 su bardagi Yogurt
1/2 su bardagi un
Yarim kabartma tozu
Limon kabugu rendesi

Şerbet icin
1,5 su bardagi seker
1,5 su bardagi su
Yarim limon


*önce Şerbet hazırlanır ilimasi beklenirken revani hazırlanır.

*Şeker ve yumurta cirpilir
 *Un ,irmik, yağ, yoğurt , limon kabugu
 kabartma tozu eklenir.
*Kalıp yağlanir her bölüme 1,5 yemek kaşığı konulur.
*165 derecede üzeri  Kizarana kadar pişirilir.
*ilk sıcaklığı çıkınca şerbetlenir.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok: