9 Nisan 2014 Çarşamba

Açma (sade)

Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yumurta(akı içine konulacak sarısı üstüne sürülecek.)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5 sb un
tereyağ(açılan poğaçaların içine sürülecek.)
 

YAPILIŞI
*Derin bir kapta süt,sıvıyağ,su ve şeker karıştırılıp maya içinde ezilir.
*tuz ,un ve yumurta akıeklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
*Hamur 20 dakika dinlendirilir.
*Dinlenen hamur küçük parçalara ayrrılıp elle açılıp içine tereyağ sürülür.
*Rulo yapılır.
*Uçlarından birbirine ters tarafa doğru kıvrılır ve uçlar birleştirilir.
*Tepside 20 dakika bekletilir.
*170 derecede fırın ısıtılır ve fırınlanmaya yakın üzerlerine yumurta sarıları sürülerek fırınlanır.
*Çörek otu veya susam ile süslenebilir.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: