2 Şubat 2012 Perşembe

KOL BÖREĞİ MÜKEMMEL LEZZET


....VE   KOL BÖREĞİ HEMDE HAZIR YUFKA FALAN DEĞİL..

MALZEMELER
Hamuru için
4 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK AZ SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

İç malzemesi
ISPANAK (Yıkanmış doğranmış)
PEYNİR(Herhangi biri kaymakta konulabilir)

iç ve dış kullanım için
150 GR TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YUMURTA (ÜZERİ İÇİN)


*HAMUR HAZIRLANIR,DİNLENDİRİLİR.BU ARADA İÇ MALZEMESİNİ KAVURUP PEYNİR İLE KARIŞTIRIP SOĞUTUN.

*HAMUR 6 PARÇAYA AYRILIR,TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.

*TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARIŞTIRILIR.

*AÇILAN HER PARÇANIN ALTINA VE ÜSTÜNE TEREYAĞ KARIŞIMI DÖKÜLÜR.

*6 PARÇANINDA YAĞLANMASININ ARDINDAN 15 DAKİKA  BEKLENİR.

*TEKER TEKER EL İLE ÇEKİŞTİREREK MASADA BÜYÜK BİR ŞEKİLDE AÇILIR.

*İÇ MALZEMESİ KONULUR VE YAVAŞ YAVAŞ YUVARLANIR.İSTENİRSE ARALARADA YAĞ SERPİLEBİLİR.ŞEKİL VERİLEREK TEPSİYE DİZİLİR.

*HEPSİ YAPILINCA ÜZERLERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE165 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.

AFİYETLER OLSUN :))

2 yorum:

canan dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

ŞÜKRAN dedi ki...

Hmmm kol böregi hemde hazir yufka degil, hemde ispanakli. Gece gece görmek hicte iyi olmadi :-) ama neifis olmuslar ellerine saglik. Sevgiler