29 Ocak 2012 Pazar

Su Böreği




MALZEMELER
1 PAKET Hazır su böreği yufkası
1 TENCERE TUZLU SU
1 KASE PEYNİR
1 YUMURTA
1 BÜYÜK KAP SOĞUK SU
150 gram TEREYAĞ

YAPILIŞI
yufkaları ortadan ayırıp yarım yufka haline getirdim.Kaynayan suda 7-8 saniye bekletip süzgeç ile alıp soğuk suya bırakıp iyice duruladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizelim.Tereyağını cezvede eritip her yufkanın arasına sürüyoruz.4 yufkada bir peynir serpiştirip işlemi tekrarlıyorum.en son katıda bitirince yumurtayı kırıp üzerine sürüyorum.Dilimleyerek 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok: