18 Eylül 2010 Cumartesi

YAŞ ÜZÜM HOŞAFI


PAZARDAN ÜZÜM ALIP GELDİĞİMİZDE GENELLİKLE TANE TANE DÖKÜLÜYOR.BUNLAR ÇOCUKLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLMİYOR BENDE ONLARI HOŞAF YAPARAK DEĞERLENDİREREK sürekli hoşaf isteyen EŞİMİN GÖNLÜNÜDE ETMİŞ OLDUM.VİŞNE HOŞAFIN RENGİNİ GÜZELLEŞTİRİYOR.KARANFİL AROMA KATIYOR.

Malzemeler
3 kase yaş üzüm tanesi
2 armut
1 elma
1 avuç vişne
3 kase şeker
6 kase su
1 tane karanfil

Yapılışı
**Armut ve elma soyulur küp küp doğranır.
**vişne ,üzüm,elma ve armut tencereye eklenir.
**6 kase su eklenir.az taneli olsun isterseniz suyu artırabilirsiniz kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
**kaynayan meyvelere şeker ile karanfili ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
**soğuduktan sonra kaselere koyup servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: