14 Eylül 2010 Salı

KADAYIFLI MUHALLEBİ




MALZEMELER

4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

muhallebiye sonradan eklencekler.
1 paket krem şanti

üzeri için
450 gram tel kadayıf
1 yemek kaşığı yağ
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
*Tel kadayıflar buzlukta bekletilir ve buz tutan kadayıflar ufalanır.Yağlanmış tavada 1 bardak şekerle çevire çevire kavrulur.Soğumaya bırakılır.
*Malzemeler çırpılarak tencerede birleştirilir.Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.ılınmaya bırakılır.Ilıyınca krem şanti eklenir ve iyice çırpılır.
*Tepsinin alt kısmına bolca kadayıf serilir.
* Muhallebi kadayıfların üstüne dökülür.
*kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayılıp soğumaya bırakılır.

*Buzdolabında bekletilen muhallebi kesilerek servis yapılır.
*AFİYET OLSUN...

3 yorum:

sevda deniz dedi ki...

ttalı çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.ben çok seviyorum bu tatlıyı.canım çektı şimdi.

sarımutfak-hande dedi ki...

lezzetli ve hafif
ellerine sağlık canım

keskin makas dedi ki...

ben bu tatlıya bayılıyorum görüntüde çok güzel eline sağlık