MALZEMELER
• 6 kahve fincanı un
• 5 yumurta
• 1 kahve fincanı süt
• 4 kahve fincanı şeker
• 1,5 paket kabartma tozu
• paket vanilya
• 2 paket krem şanti
• ½ su bardağı süt (arttırılabilir,keki ıslatmak için)
• 5 tane muz
HAZIRLANIŞI
*Şeker ve yumurtalar uzun bir süre çırpılır.
*süt ,un ,kabartma tozu ve vanilyada karıştırma kabına alınır ve çırpma işlemine devam edilir.
*yağlı kağıt serilmiş (kağıdı tekrar yağlayın) büyük boy fırın tepsine dökülür.
*170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
*Krem şanti hazırlanır ve dolapta soğutulur.
*Pişen kekimizi tam ortadan ikiye kesiyoruz ve yarısını altkat yarısını üst kat yapıyoruz.
*Keki süt ile ısltıp aralarına krem şantiniz bir miktarını sürüyoruz
*Muzları dilimleyip bir sıra diziyoruz.
*Tekrar krem şanti ile muzları kapatıyoruz.
*Üzerline diğer parça kekimizide yerleştirip krem şanti ile kapatıyoruz.
**Ben iki renk krem şanti kullandım arası beyaz üstü çikolatalı süslemedede işime yaramış oldu.
**Buzdolabında dinlendirirseniz harika olacaktır.
Afiyet olsun
Yorumlar
ellerine sağlık
oğlunda çokkkk tatlı maşallah
sevgilerr
Ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Ben de kermesimize böyle bir tarif arıyordum.teşekkürler.
Yalnız keki ortasından nasıl keseceğiz,ilk defa yaş pasta yapacağım.Ve böyle bir önemli günde rezil olmak istemem?
keki ortadan nasıl kesebilirim?Bıçakla