9 Kasım 2007 Cuma

SIKMA adanadan



Malzemeler
3 bardak un
1 tatlı kasıgı tuz
aldıgı kadar su


iç malzemesi
200 gram beyaz peynir
1 tane sogan
pulbiber

Hazırlanısı
un karıstırma kabına alınır üzerine tuz eklendikten sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar su eklenir yaklasık bir bardaga yakın yada biraz geçer.iyice yogurulan hamuru dinlenmeye bıraktıktan sonra bezelere ayırıyoruz.yumurta büyüklügünde bezelerin üzerlerine biraz un serperek ve nemli bir bez örterek tekrar dinlenmeye bırakalım.iç malzemesi için soğan küçük küçük dogranır peynir eklenir ve karıstırılır üzerine pul biber eklenir.bezeler tavaya sıgacak büyüklükte merdaneyle açılır ve pisirilir içine iç malzemesi konulur ve sıkılır.sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi benim için yesil zeytinle uyum saglayan bir tad.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: