16 Kasım 2007 Cuma

krepte tavuk sote (harika bir tad deneyin derim)



MALZEMELER

3 adet kemiksiz tavuk gögsü
1 tane büyük bas sogan
2 adet sivri biber
1 adet havuç
domates salçası
kimyon
pulbiber
kekik
Rendelenmis kasar

KREP IÇIN

3 yumurta
2 bardak un
2 bardak süt
tuz

HAZIRLANISI

Tavuklar küçük parçalar halinde dogranır.soganlar ve bütün malzemeler dograndıktan sonra tencereye sıvıyag eklenir sırasıyla önce tavuklar,sogan, havuç ,sivribiber ve baharatlar eklenir ve sotelenir.hafif dinlenmeye bırakılır krep hamurunu bütün malzemelerini çırpma kabına alalım ve mikserle iyice çırpalım.teflon tavada pisirelim.yapmıs oldugumuz soteyi krebin içine yeterince koyarak sarıyoruz borcama diziyoruz.kreplerin hepsi bitince kalan suyuda kreplerin üzerine gezdirelim.kasarları serpistirtikten sonra önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında kasarlar kızarana kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: