8 Mart 2012 Perşembe

Top Top Poğaça

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI ILIK SU
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET YAŞ MAYA
ALDIĞI KADAR UN
1 YUMURTA
ÇÖREK OTU,SUSAM

İÇ MALZEMESİ
KAŞAR PEYNİR

YAPILIŞI
*Ilık su ,süt,sıvıyağ şeker ve yaş maya karıştırılır.
*Yavaş yavaş un eklenir 7ile 9 bardak arası un kullanılıyor elimize yapışmayacak bir hamur oluşturuyoruz,ekmek hamuru kıvamında olacak.
*küçük küçük parçalar alıp içlerine kaşar peyniri koyup yağlanmış tepsiye dipdibe diziyoruz.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu ekiyoruz.
*165 derecelik fırında pişiriyoruz afiyet olsun..

Hiç yorum yok: