27 Şubat 2012 Pazartesi

portakallı kek

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla  portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet minik doğranmış portakal
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı



  • 3 adet yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Sıvıyağ+portakal suyu+kabuklar+un+kabartma tozu eklenir ve iyice çırpılır.
  • Doğranmış portakal ve unlanmış üzümler karışıma eklenir.
  • Margarinle her tarafı yağlanmış kalıba dökülür.
  • 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: