30 Ocak 2012 Pazartesi

HAŞLAMA KARALAHANA


HAŞLAMA ( KARA LAHANA HAŞLAMA )

BU TARİF KARADENİZLİ OLMAYANLAR İÇİN ONLAR ZATEN BİLİU.

MALZEMELER



4 BAĞ KARA LAHANA ( KÖKLÜ OLURSA DAHA GÜZEL OLUR)

1 BÜYÜK BOY  PATATES

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BARBUNYA

1 BÜYÜK BOY SOĞAN

YARIM YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE  İÇ YAĞ

YARIM BARDAK SIVIYAĞ

TUZ,KARABİBER

1 LİTRE SICAK SU





YAPILIŞI



*KARA LAHANALARI İRİ BİR ŞEKİLDE  KIYIYORUZ.

*SOĞANI SOYUP YEMEKLİK DOĞRAYALIM.SIVIYAĞ KOYDUĞUMUZ DÜDÜKLÜ TENCEREMİZE KOYUP KAVURALIM.

*SOĞANLAR KAVRULURKEN SOYDUĞUMUZ  PATATESLERİ İRİ İRİ DOĞRAYIP YİNE TENCERE BOŞALTALIM.

*KARALAHANALARI VE BARBUNYALARI EKLEYİP HARMANLAYARAK ÜZERLERİNE TUZ KARABİBER,İÇ YAĞI VE SICAK SUYU İLAVE EDEREKSON KEZ KARIŞTIRIP KAYNAMAYA BIRAKALIM.

*KAYNAMAYA BAŞLAYINCA DÜDÜKLÜ TENCEREMİZİ 30 DAKİKA İLE 40 DAKİKA ARASI PİŞİRELİM.

*YERKEN PULBİBER EKLEYEBİLİRSİNİZ.BAZILARI MİNCİ DENİLEN PEYNİRDENDE EKLER.HAFTAYA MISIR EKMEĞİ TARİFİ VERECEĞİM VE MISIR EKMEĞİYLE YEDİĞİNİZDE DAHADA SEVECEKSİNİZ.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: