6 Ocak 2012 Cuma

Pofuduk Poğaça




MALZEMELER
2 BARDAK ILIK SU
1 BARDAK ILIK SÜT
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 PAKET YAŞMAYA
(7,5 - 8,5 BARDAK UN)ALDIĞI KADAR
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ÜZERİ İÇİN YUMURTA

*Ilık su ve süt,şeker ,maya iyice karıştırılır.Sıvıyağ ve tuz un eklenerek yoğrulur.Hamur ele yapışmayacak ama yumuşak olacak.15 dakika dinlendirilir.5 parçaya ayrılır her parça 30 cm çapında açılır ve sigara böreği yapar gibi sekiz parça olacak şekilde kesilir.Her parçaya peynirli içten konulup sarılır.Tepside 45 dakika mayalanması beklenir bekledikten sonra daha sonra üzerine bir yumurta sürülür.ve çörek otu veya haşhaş ile süslenir.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişirilen pogaçalar yumuşacık oluyor.hamuru sert olursa yumuşak olmaz.Derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

ŞÜKRAN dedi ki...

Pamuk gibi görünüyorlar, ellerinize sagkik. Sicak bir cay esliginde ne güzel olurdu.