1 Eylül 2010 Çarşamba

kaşarlı sucuklu pide



Genellikle kahvaltı yapmak istediğimde aklımdan geçen ilk seçenek pide oluyor.Hemen unu alıp maya ile hamur yapıp başlıyorum yoğurmaya bunu yaparken benden mutlu insan yoktur o kadar rahatlıyorum ki,hamuru yaptıktan sonra pişirirken çok iyi yaptığım yemekler için bile stres yapıyorum yani sıfıra sıfır elde var sıfır.benim hamuru yoğurduktan sonra bırakmam lazım çünkü o zaman yemiş kadar mutlu oluyorum ruhum doyuyor.Tereyağı sürüp yemek çok kalorili olduğundan mı güzel yoksa gerçekten mi güzel düşünmeden götürüyorum VALLAHİ...
Afiyet Olsun


MALZEMELER
5 su bardak un
1,5 paket instant maya dr oetker kullanıyorum
Aldığı kadar ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

İÇİ İÇİN
Rendelenmiş kaşar
Doğranmış sucuk

ÜZERİNE
Tereyağ

HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta unu dökün ve ortasını açıp maya , şeker,tuz ekliyoruz.yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz ne çok yumuşak ne çok katı bir hamur olacak .Kabımızı strech film ile kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Kabaran hamuru küçük parçalar halinde koparıp bezeler oluşturuyoruz.Altlarına Üzerelerine un serperek elimizle bezeleri açarak uzatıyoruz ve içlerine rendelenmiş kaşar ve doğradığımız sucukları ekleyerek kapatıyoruz.üzerlerine yağ yoğurt karışımı sürüyoruz unlanmış tepsiye sıralayıp tepsidede biraz mayanlanmalarını bekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Çıkınca üzerelerine tereyağ sürüp keserek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Selda,
Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Pide nefis görünüyor, ellerine sağlık.

muko dedi ki...

merhaba,bende mutfaktayken tüm stresimi atarım:)

elinize sağlık çok güzel görünüyor

sevgiler

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili seda ellerine sağlık.inanılmaz leziz görünüyor.yarın ben de mi yapsam ne...sevgiler...