25 Ağustos 2010 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI


MALZEMELER

5 tane domates
1,5 yemek kaşıgı un
2 yemek kaşıgı yağ
5 bardak sıcak su
1 yemek kaşıgı domates salçası
3 yemek kaşıgı süt
tuz
ÜZERİ İÇİN
1 kase rende kaşar

HAZIRLANIŞI
*domatesler rendelenir
*tencereye yağ ve un eklenir ve kavrulur.
*tencerede kavrulan una domatesler ve salça eklenir ve iyice çırpılır ve 3 dakika pişirilmeye bırakılır.
*tencereye sıcak su eklenir ve blenderdan geçirilir.
*blenderdan geçirildikten sonra koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kontrol edilerek pişirilir.
*en son süt ve su eklenir ve altı kapatılır.
*rendelenmiş kaşar ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

Bu tarifi denerken inanın ilk kez domates çorbası yapmanın verdiği bir çekinme vardı ama tarif yüzümü kara çıkarmadı dikkat edilmesi gereken domateslerin ekşi olmaması yoksa çorba hafif ekşi olacaktır.

1 yorum:

deafmute dedi ki...

Merhabalar,
Perde pilavının hamuru, pişmeden önce kulak memesi kıvamında,
piştikten kızardıktan sonra dış kısmı hafif kıtır, iç kısmı yumuşak oluyor