26 Haziran 2008 Perşembe

Sıcakların kurtarıcısı CACIK


Eskiden her yemekte mutlaka cacık olurdu çocukluğumu hatırlatır bu yüzden şimdi neden yapmıyorum diye düşündüm.artık sık sık yapacağım.annem marullada yapar henüz kendi evimde denemedim onun tadıda farklı oluyor.lafı uzatmayayım da tarife geçelim;

Malzemeler
5 adet çengelköy salatalık
3 kase suyu süzülmüş yoğurt
5 diş sarımsak
2 tutam nane
2 tutam tuz
zeytinyağ

Hazırlanışı
*salatalıklar ince ince doğranır.
*sarımsaklar süzülüp küçük parçalar halinde doğranır.
*yoğurt bir kaseye alınır diğer malzemeler eklenir.
*güzelce karıştırıldıktan sonra nane serpilir.
*zeytinyağı az miktarda ilave edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: