9 Ocak 2008 Çarşamba

krepli tavuk




KREP İÇİN

3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvıyag


iç malzemesi

1 baş sogan
1 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet biber
4 adet tavuk gögsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
salça,tuz,pulbiber,karabiber
(miktarı istege baglı)
tuz
1 fincan sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

**KREP için gerekli tüm malzemeler karıştırma kabında çırpılır bekletilir.
**soğanlar küçük parçalar halinde doğranır.
**sıvıyağ tencereye konur ve soganlar eklenir.
**tavuklar kuşbası şeklinde doğranır.ve tencereye eklenir.
**patlıcan ,domates ve biberler doğranır.önce biberler eklenir patlıcanları ve enson domatesler eklenir.
**haşlanmış nohut ve baharatlarda eklenir.pişen harç dinlenirken krepler hazırlanır.
**büyük bir tavaya 1 kepçe krep harcıdan dökülür ve arkalı önlü pişirilir.
**pişen krepler kaseye fotoğraftaki gibi yerleştirilir ve içi doldurulur borcama sırayla dizilir.
**harcın suyu enson olarak krep bohçalarının üzerine paylaştırılır.
**200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirilir.
**üzerlerine isteğe göre kaşarla süslemek mümkündür.

AFİYET OLSUN

5 yorum:

sevimin sayfasi dedi ki...

bayilirim krep ile herseye
cok lezzetli olmus
ellerine saglik

ayrica o güzel sözlerin icinde cooooook tesekür ederim

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Harika bir şey olmuşa benziyor ellerine sağlık. Sevgiler…

Fulya dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Eline saglık.Yapılacak listesine aldım

zerrin-misss dedi ki...

nefis görünüyor..

ellerinize sağlık.. Bu saatler benim yemek konusunda coştuğum saatler :)

sıcacık sevgiler..

LeYYa dedi ki...

hiç korkmayın hiiiç.hakikaten gözde büyütülecek birşey değil. tek zor yanı bebekli anneler için bir nöbetçi eleman gerektirmesi olabilir.onun dışında kapayın gözünüzü açtığınızda pişmiş olacaktır))