AŞURE ETKİNLİĞİ İLK TARİF BENDEN



MALZEMELER
*5 Kase aşurelik buğday (haşlanmış)
*1 kase nohut (haşlanmış)
*1 kase fasulye (haşlanmış)
*3,5 kase şeker
*1/2 kase pirinç (haşlanmış)
*1 su bardağı kayısı
*1 su bardağı üzüm
*1/2 su bardağı incir
*2 yemek kaşığı pirinç unu
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı süt
*fındık , ceviz ,tarçın ,nar

HAZIRLANIŞI-Malzemeler hazırlanır ve büyük bir tencereye aşurelik buğday alınır.
-sıcak su eklenir (üzerini 4 parmak geçecek kadar)
-fasulye ve nohut eklenir ve kaynatmaya devam edilir.
-pirinç eklenir.
-kayısı,incir ve üzüm ayrı ayrı haşlanır ve tencereye ilave edilir.
-bir müddet kaynatılır.
-şeker eklenir ve tadına bakılır az gelirse eklenebilir.
-pirinç unu ve nişasta süt ile açılır ve aşurenin içine yavaş yavaş ilave edilir.
-kıvamı göz kararı kontrol edilir kıvamlı gelirse biraz sıcak su ,kıvamı açık gelirse nişasta ilave edilir.
-**yanlız burada unutulmaması gereken püf noktası bekledikçede koyulaşan bir tatlı olduğundan kıvamın şerbet kıvamında tutulması iyi olur.
-kaselere dağıtılır ve üzeri fındık ,ceviz,tarçın ve nar ile süslenir.
AFİYET OLSUN

Yorumlar

Dilek Mutfakta dedi ki…
arkadaşım aşure etkinliğin hayırlı uğurlu olsun sanırım aşure zamanı asıl yarın başlıyor umarım ki çok fazla tarif ve resim gelecek.haftaya benide bekle..
ss dedi ki…
bekliyorum hepinizi yarın tatil olduğu için bugünden yaptım ben yarın gezeceğim.
çınarkurabiye dedi ki…
aşureniz gerçekten çok lezzetli görünüyor..ellerinize sağlık allah kabul etsin...bende beklerim..

sevgiler
gözde
Adsız dedi ki…
ellerine sağlık Allah kabul etsin
sevgilerr
NİRVANA dedi ki…
canım iyi bir fikir bende katılıyorum etkinliğine...sevgiler..senın asureler super görünüyor...
Adsız dedi ki…
yorumlarınız için teşekkürler.
inci dedi ki…
nefis bir aşure...Allah kabul etsin....ellerinize sağlık....sevgiler..
Adsız dedi ki…
Seldacığım, ne güzel düşünmüşsün. AŞure etkinliğini. Bir sürü aşure tarifleri göreceğiz sayende.

ellerine sağlık

sevgiler.
www.misssgibi.com
Adsız dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.