23 Ekim 2007 Salı

GÜLLAÇ


Malzemeler

6 yaprak güllaç

2 su bardagı seker

1 litre süt

2 yemek kasıgı gül suyu

200 gr fındık

Süslemek için

yesil fıstık

nar

Yapılısı

Süt ve seker kaynatılır içine gülsuyu eklenir.80 derece kıvamında sogutulur yani ne çok sıcak ne de ılık olacak.Güllaç yaprakları süte batırılır ve ikiye katlanır içine fındık konulur ve sigara böreği gibi sarılır ve tepsiye dizilir biraz derin bir tepsi olursa daha iyi olur.6 güllaç yapragınıda dizdikten sonra artık ılımıs olan sütümüzü biraz daha ısıtıp hepsini tepsiye döküyoruz üzerini strech filmle veya bir kapakla kapatıp havayla olan temasını kesiyoruz.soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.servisten önce üzerini nar taneleri ve yesil fıstıkla süslüyoruz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok: