20 Ekim 2007 Cumartesi

kahvaltılık pide



Malzemeler

3 su bardagı un
1 su bardagı ılık su (gerekirse artırılabilir)
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kasıgı tuz
1 tutam seker

ic malzemeleri

rendelenmis kasar peyniri
sucuk
domates


Yapılısı

3 su bardagı un derin ve kapaklı bir kaba konulur.unun ortası açılır ve buraya maya tuz ve seker dökülür üzerine yavas yavas ılık su dökülür ve önce ortadaki malzemeler karıstırılır ve yavas yavas kenarlardaki unlarda karıstırılarak yumusak bir hamur elde edilir.hamur kapagı kapatılarak sıcak bir ortamda kabarmaya bırakılır.
kabaran hamur parçalara ayrılır ve tezgahta açılır iç malzeleri dogranır ve acılan hamurlara paylastrılır en alt ve en üste kazar rendesi konulursa malzemeler pistikten sonra dökülmez.200 derecelik fırında pisirilir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

burcukusu dedi ki...

Sevgili Selda ellerine sağlık harika görünüyor pideler bu arada oğluşun çok tatlı maşallah Allah bağışlasın:)