....VE KOL BÖREĞİ HEMDE
MALZEMELER
Hamuru için
4 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK AZ SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
İç malzemesi
ISPANAK (Yıkanmış doğranmış)
PEYNİR(Herhangi biri kaymakta konulabilir)
iç ve dış kullanım için
150 GR TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YUMURTA (ÜZERİ İÇİN)
*HAMUR HAZIRLANIR,DİNLENDİRİLİR.BU ARADA İÇ MALZEMESİNİ KAVURUP PEYNİR İLE KARIŞTIRIP SOĞUTUN.
*HAMUR 6 PARÇAYA AYRILIR,TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.
*TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARIŞTIRILIR.
*AÇILAN HER PARÇANIN ALTINA VE ÜSTÜNE TEREYAĞ KARIŞIMI DÖKÜLÜR.
*6 PARÇANINDA YAĞLANMASININ ARDINDAN 15 DAKİKA BEKLENİR.
*TEKER TEKER EL İLE ÇEKİŞTİREREK MASADA BÜYÜK BİR ŞEKİLDE AÇILIR.
*İÇ MALZEMESİ KONULUR VE YAVAŞ YAVAŞ YUVARLANIR.İSTENİRSE ARALARADA YAĞ SERPİLEBİLİR.ŞEKİL VERİLEREK TEPSİYE DİZİLİR.
*HEPSİ YAPILINCA ÜZERLERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE165 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYETLER OLSUN :))
Yorumlar