HAŞLAMA ( KARA LAHANA HAŞLAMA )
BU TARİF KARADENİZLİ OLMAYANLAR İÇİN ONLAR ZATEN BİLİU.
MALZEMELER
4 BAĞ KARA LAHANA ( KÖKLÜ OLURSA DAHA GÜZEL OLUR)
1 BÜYÜK BOY PATATES
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BARBUNYA
1 BÜYÜK BOY SOĞAN
YARIM YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE İÇ YAĞ
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
TUZ,KARABİBER
1 LİTRE SICAK SU
YAPILIŞI
*KARA LAHANALARI İRİ BİR ŞEKİLDE KIYIYORUZ.
*SOĞANI SOYUP YEMEKLİK DOĞRAYALIM.SIVIYAĞ KOYDUĞUMUZ DÜDÜKLÜ TENCEREMİZE KOYUP KAVURALIM.
*SOĞANLAR KAVRULURKEN SOYDUĞUMUZ PATATESLERİ İRİ İRİ DOĞRAYIP YİNE TENCERE BOŞALTALIM.
*KARALAHANALARI VE BARBUNYALARI EKLEYİP HARMANLAYARAK ÜZERLERİNE TUZ KARABİBER,İÇ YAĞI VE SICAK SUYU İLAVE EDEREKSON KEZ KARIŞTIRIP KAYNAMAYA BIRAKALIM.
*KAYNAMAYA BAŞLAYINCA DÜDÜKLÜ TENCEREMİZİ 30 DAKİKA İLE 40 DAKİKA ARASI PİŞİRELİM.
*YERKEN PULBİBER EKLEYEBİLİRSİNİZ.BAZILARI MİNCİ DENİLEN PEYNİRDENDE EKLER.HAFTAYA MISIR EKMEĞİ TARİFİ VERECEĞİM VE MISIR EKMEĞİYLE YEDİĞİNİZDE DAHADA SEVECEKSİNİZ.
AFİYET OLSUN…
Yorumlar