Eşek inciri sıcak günlerin kurtarıcısı


Eşek inciri diye bildiğim yıllarca yemekten zevk aldığım şimdilerde frenk yemişi adıyla piyasaya çıkan çok farklı bir yiyecek.Yararları var Faydalı olduğu söylenir, yazılır. Bu faydalar da şöyleymiş; İshal ve dizanteriye karşı faydalı imiş. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderirmiş , Şeker hastalarına iyi gelirmiş. Kolesterol oranını düşür, tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltırmış. Bol C vitamini ihtiva edermiş.
Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyonu da cildi nemlendirir ve taze tutarmış.Cilt hastalıklarına iyi gelirmiş.Bunları bilmiyordum sadece yiyordum.Bunlar bilinince fiyatı yükselirde yiyemeyiz.Denemenizi tavsiye ederim.Adana ve civarında tablalarda soyularak satılır .

Yorumlar

LEZiZ DÜSLER dedi ki…
Cok severek yiyordum ama incecik dikenlerinden dolayi artik almiyordum . Madem buz kadar cok faydali yine alayim. Sevgiler
ss dedi ki…
Şükran hanım inanın bende bilmiyordum fakat adanada gezerken tablada görür görmez olgunlarından 4-5 tane yerim.Bu fotoğrafıda yerken çekmiştim..