PAZARDAN ÜZÜM ALIP GELDİĞİMİZDE GENELLİKLE TANE TANE DÖKÜLÜYOR.BUNLAR ÇOCUKLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLMİYOR BENDE ONLARI HOŞAF YAPARAK DEĞERLENDİREREK sürekli hoşaf isteyen EŞİMİN GÖNLÜNÜDE ETMİŞ OLDUM.VİŞNE HOŞAFIN RENGİNİ GÜZELLEŞTİRİYOR.KARANFİL AROMA KATIYOR.
Malzemeler
3 kase yaş üzüm tanesi
2 armut
1 elma
1 avuç vişne
3 kase şeker
6 kase su
1 tane karanfil
Yapılışı
**Armut ve elma soyulur küp küp doğranır.
**vişne ,üzüm,elma ve armut tencereye eklenir.
**6 kase su eklenir.az taneli olsun isterseniz suyu artırabilirsiniz kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
**kaynayan meyvelere şeker ile karanfili ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
**soğuduktan sonra kaselere koyup servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar