MALZEMELER
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
muhallebiye sonradan eklencekler.
1 paket krem şanti
üzeri için
450 gram tel kadayıf
1 yemek kaşığı yağ
1 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
*Tel kadayıflar buzlukta bekletilir ve buz tutan kadayıflar ufalanır.Yağlanmış tavada 1 bardak şekerle çevire çevire kavrulur.Soğumaya bırakılır.
*Malzemeler çırpılarak tencerede birleştirilir.Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.ılınmaya bırakılır.Ilıyınca krem şanti eklenir ve iyice çırpılır.
*Tepsinin alt kısmına bolca kadayıf serilir.
* Muhallebi kadayıfların üstüne dökülür.
*kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayılıp soğumaya bırakılır.
*Buzdolabında bekletilen muhallebi kesilerek servis yapılır.
*AFİYET OLSUN...
Yorumlar
ellerine sağlık canım