MALZEMELER
*Muhallebisi
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
7 SU BARDAĞI SU
*servis malzemeleri
2 KASE PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY KAŞIĞI GIDA BOYASI
1 LİTRE SOĞUK SU
KAR ŞEKLİNE GETİRİLMİŞ BUZ
1 ADET MUZ
YAPILIŞI
**SU VE NİŞASTA KARIŞTIRILIR MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.ŞEKERSİZ MUHALLEBİ OLACAK VE 1 SANTİM KALINLIĞINDA TEPSİYE DÖKÜLÜR.SOĞUMASI BEKLENİR BUZ DOLABINDA BEKLEMESİ İYİ OLUR.
**SOĞUK SU İLE GIDA BOYASI KARIŞTIRILIR VE ŞİŞEYE KONULUR.BUZDOLABINDA İYİCE SOĞUTULUR.MUHALLEBİNİN ÜZERİNE BİRAZ YANİ ÇAY KAŞIĞI KADAR ASLA FAZLA DEĞİL. SERPİLEBİLİR
**ŞİMDİ HAZIRLAYALIM.
**DERİN BİR KASEYE MUHALLEBİ KASENİN YARISINA KADAR KÜP KÜP DOĞRANIR.ÜZERİNE KAR HALİNE GETİRİLMİŞ 1 AVUÇ BUZ KONULUR.VE İKİ YEMEK KAŞIĞI KADAR PUDRA ŞEKERİ VE SOĞUTULMUŞ GIDA BOYALI SU EKLENİR VE DOĞRADIĞIMIZ MUZ DİLİMLERİYLE SÜSLÜYORUZ.
**BU ŞEKİLDE KASELER OLUŞTURULUR.
**BİCİLERİMİZİN YANINDA 1 KASEDE PUDRA ŞEKERİYLE SERVİS APIYORUZKİ DAHA ŞEKERLİ YEMEK İSTEYENLER EKLEYEBİLSİNLER.
ADANADA YAZ AYLARINDA ÇOK TÜKETİLEN BİR TATLIDIR.SERİNLETİR.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
ellerine sağlık selda
paylaşımın için de teşekkürler
Afiyetler olsun sizlere .
Sevgiler........
yazın denemek lazım...