MALZEMELER
2 tane soğan (ince ince kıyılmış)
1 baş sarımsak(ince ince kıyılmış)
1 demet maydonoz(ince ince kıyılmış)
750 gram bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı köftelik baharat
yarım çay bardağı pulbiber
yarım çay bardağı isot
yarım çay bardağı nar ekşisi
yarım çay bardağı yağ(kızdırılıp en son eklenecek)
tuz
1 limon
YAPILIŞI
Bulgur derin ve kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatılır.Üzerine soğan ,sarımsak,baharatlar ve salçalar eklenir ve dinlenmeye bırakılır.Bulgurlar şişince yoğurmaya başlanır iyice yoğrulunca nar ekşisi limon suyu ağız tadına göre eklenir.tuzsuz ise tuz eklenir kızdırılmış yağ üzerine dökülür ve yoğrulur ,maydonoz eklendikten sonra biraz su serpilir yoğurmaya devam edilir.Şekil verilerek tabaktaki marulların üzerine çiğ köfte gibi dizilir.Afiyet olsun..
Kısır herkesin yaptığı ve her yapanın elinde farklı olan tatlardan.İşte size çiğ köfteyi andıran kısır tarifi....
Yorumlar
www.illedeyemek.com
Sevgilerimle.....