KREP İÇİN
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvıyag
iç malzemesi
1 baş sogan
1 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet biber
4 adet tavuk gögsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
salça,tuz,pulbiber,karabiber
(miktarı istege baglı)
tuz
1 fincan sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
**KREP için gerekli tüm malzemeler karıştırma kabında çırpılır bekletilir.
**soğanlar küçük parçalar halinde doğranır.
**sıvıyağ tencereye konur ve soganlar eklenir.
**tavuklar kuşbası şeklinde doğranır.ve tencereye eklenir.
**patlıcan ,domates ve biberler doğranır.önce biberler eklenir patlıcanları ve enson domatesler eklenir.
**haşlanmış nohut ve baharatlarda eklenir.pişen harç dinlenirken krepler hazırlanır.
**büyük bir tavaya 1 kepçe krep harcıdan dökülür ve arkalı önlü pişirilir.
**pişen krepler kaseye fotoğraftaki gibi yerleştirilir ve içi doldurulur borcama sırayla dizilir.
**harcın suyu enson olarak krep bohçalarının üzerine paylaştırılır.
**200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirilir.
**üzerlerine isteğe göre kaşarla süslemek mümkündür.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
cok lezzetli olmus
ellerine saglik
ayrica o güzel sözlerin icinde cooooook tesekür ederim
ellerinize sağlık.. Bu saatler benim yemek konusunda coştuğum saatler :)
sıcacık sevgiler..