HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler
** 500 gr hamsi
** 1,5 su bardağı pirinç
** 2 su bardağı su
** 1 su bardağı domates suyu
** 1 baş sarımsak
** 1 adet sogan
** tereyağ
** tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı
1- HAMSİLERİN KILÇIKLARI AYIKLANIR.
2- tereyağ tavaya alınır
3- pirinçler iyice yıkandıktan sonra tavaya eklenir ve soğanlar ile sarımsaklarda ince ince doğranır ve tavaya eklenir,iyice kavrulur.
4- su ve domates suyu eklenir.
5- tuz ve baharatlarda eklenir ve kısık ateşte pişirilir pişmeye 3 dakika kala altı kapatılır ve kenara alınır.
6- orta büyüklükte bir borcam yağlanır , hamsiler bir kenarları üst üste gelecek şekilde dizilir ve kenarlardan sarkıtılır.
7- pilav borcama dökülür ve hafif hafif bastırılır.
8- üzeri hamsiyle kapatılır ve fırına verilir.
9- 150 derecede hamsiler pişene kadar tutulur.
10-ters çevirilip servis tabagına alınır.
AFİYET OLSUN
HAMSİ TAVA
Malzemeler
1 kilo hamsi
1 kase mısır unu
4 yemek kaşıgı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı** hamsiler tuz ve mısır unuyla karıştırılır.
** hamsiler yağlanmış tavaya resimdeki gibi dizilir.
** ocakta orta ateşte önlü arkalı pişirilir.
BU KADAR BASİT
İSTERSENİZ SARIMSAK VEYA BAHARATLARLA LEZZETLENDİRE BİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
hic firinda denemedim bende bi öyle yapiyim...
ellerine saglik
SEVGİLER