MALZEMELER
*5 Kase aşurelik buğday (haşlanmış)
*1 kase nohut (haşlanmış)
*1 kase fasulye (haşlanmış)
*3,5 kase şeker
*1/2 kase pirinç (haşlanmış)
*1 su bardağı kayısı
*1 su bardağı üzüm
*1/2 su bardağı incir
*2 yemek kaşığı pirinç unu
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı süt
*fındık , ceviz ,tarçın ,nar
HAZIRLANIŞI-Malzemeler hazırlanır ve büyük bir tencereye aşurelik buğday alınır.
-sıcak su eklenir (üzerini 4 parmak geçecek kadar)
-fasulye ve nohut eklenir ve kaynatmaya devam edilir.
-pirinç eklenir.
-kayısı,incir ve üzüm ayrı ayrı haşlanır ve tencereye ilave edilir.
-bir müddet kaynatılır.
-şeker eklenir ve tadına bakılır az gelirse eklenebilir.
-pirinç unu ve nişasta süt ile açılır ve aşurenin içine yavaş yavaş ilave edilir.
-kıvamı göz kararı kontrol edilir kıvamlı gelirse biraz sıcak su ,kıvamı açık gelirse nişasta ilave edilir.
-**yanlız burada unutulmaması gereken püf noktası bekledikçede koyulaşan bir tatlı olduğundan kıvamın şerbet kıvamında tutulması iyi olur.
-kaselere dağıtılır ve üzeri fındık ,ceviz,tarçın ve nar ile süslenir.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
sevgiler
gözde
sevgilerr
ellerine sağlık
sevgiler.
www.misssgibi.com