MALZEMELER
3 kasıgı pirinç
1,5 litre süt
1,5 bardak seker
1 bardak su
1,5 yemek kasıgı nisasta
1,5 yemek kasıgı prinç unu
2 tane damla sakızı
2 yumurtanın sarısı
HAZIRLANISI
...pirinçler suda haslanır ve süzülür.
...ayrı bir tencerede süt kaynatılır.
...kaynayan süte süzülen pirinçler eklenir.
...10 dakika kaynatılır.
...nisasta ve pirinç unu 1 bardak su ile açılır
...kaynayan süte yavas yavas eklenir.
...10 dakika daha kaynatılır.
...seker ilave edilir.
...10 dakika daha kaynatılır.
...yumurta sarıları bir kabta çırpılır ve içine kaynayan sütten azar azar ilave edilerek kıvamı baglanır.
...kaynayan süte eklenir.damla sakızlarıda ilave edilir.
...10 dakika kaynatılır.
...ısıya dayanıklı kablara paylastırılır.sogutulur.
...derin bir tepsiye yerlestirilir ve yarıya kadar tepsi su ile doldurulur.
...200 derecede üzeri kızarana kadar -yanarsa daha lezzetli olur-pisirilir.
...fındık ile birlikte servis yapılır.
...bekiroglunu aratmaz.(rizede sütlaçıyla meshur lokanta)
AFIYET OLSUN
Yorumlar