MALZEMELER
1,5 su bardagı nohut
2 adet domates
1 adet sogan
1/4 sucuk
1 yemek kasıgı biber salçası
tuz
karabiber
pulbiber
nane
1/2 çay bardagı sıvıyag
YAPILISI
Nohutlar haslanır ve kenarda bekletirilir.soganı küçük parçalar halinde dogradıktan sonra tencereye alıp yagı ekleyoruz.kavurma islemine baslıyoruz soganlar pembelesince rendeledigimiz domatesleri ve salçayı tencere ekliyoruz.daha sonra haslanmıs nohutları ekleyerek karıstırıyoruz 2 su bardagı kaynamıs suyuda ekleyerek nohutlarla sosun bütünlesmesini saglıyoruz.sucukları soyduktan sonra halka halka dogruyarak yada halkaları dörde bölerek kaynamakta olan tencereye ekliyoruz.nane tuz pulbiberide ekleyerek.servis ediyoruz.
AFIYET OLSUN
Yorumlar