Malzemeler
3 su bardagı un
1 su bardagı ılık su (gerekirse artırılabilir)
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kasıgı tuz
1 tutam seker
ic malzemeleri
rendelenmis kasar peyniri
sucuk
domates
Yapılısı
3 su bardagı un derin ve kapaklı bir kaba konulur.unun ortası açılır ve buraya maya tuz ve seker dökülür üzerine yavas yavas ılık su dökülür ve önce ortadaki malzemeler karıstırılır ve yavas yavas kenarlardaki unlarda karıstırılarak yumusak bir hamur elde edilir.hamur kapagı kapatılarak sıcak bir ortamda kabarmaya bırakılır.
kabaran hamur parçalara ayrılır ve tezgahta açılır iç malzeleri dogranır ve acılan hamurlara paylastrılır en alt ve en üste kazar rendesi konulursa malzemeler pistikten sonra dökülmez.200 derecelik fırında pisirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar